Zook 'n aar

Het stuk is geschreven door Cees Harteveld. En dit jaar door Het Schevenings Toneel bewerkt en “vertaald” naar het Schevenings, zonder afbreuk te doen aan het stuk zelf maar hierdoor wel met de bekende humor. 

We schrijven 1974. Een tijd waarin  de haring- en vleetvisserij hun naoorlogse hoogtijdagen hebben gehad, de trawl­ en kottervisserij zijn in opkomst. Ook op Scheveningen doet het grootschalige toerisme zijn intreden. Mede hierdoor is het dragen van dracht op Scheveningen niet meer vanzelfsprekend, maar het dialect blijft bewaard. De visserij komt door overbevissing onder steeds zwaardere druk te staan, omdat ze geconfronteerd wordt met regelgeving vanuit de EEG. Dit alles leidt tot de nodige confrontaties en irritaties tussen vissers en ambtenaren die controles uitvoeren. 

Dat er ondanks de moeilijke tijden voor de visserman toch nog iets moois kan opbloeien tussen twee werelden die totaal uit elkaar lijken te liggen, zal duidelijk worden in ‘Zook ‘n aar’. 

Samenkomst in huis voor een preitje

Net als afgelopen jaar heeft een aantal dames van Het Schevenings Toneel de handen in een geslagen en zelf een mooi voorprogramma geschreven. Ook zij nemen jullie mee terug naar de jaren ’70.

De huiskamer vormt de plek waar iedereen samenkomt. Maar ook hier zie je hoe traditie meebeweegt met jaren.

Herkenbare situaties waarin een preitje wordt afgewisseld met leuke momenten en fragmenten uit de jaren ’70. Misschien zien jullie jezelf nog wel terug… volg hiervoor de komende weken de social media kanalen van het schevenings toneel 

de prijs van een kaartje is 22 euro.

Voor het kaartje van de Try-out betaal je 11 euro.

Excl. administratiekosten van 1 euro.

in de pauze van de voorstelling biedt het schevenings toneel een drankje aan. 

Er is keuze uit: Koffie, Thee, Water, Frisdrank, Bier en Wijn.

Overige consumpties voor eigen rekening,

Uiteraard is het mogelijk je kaarten te bestellen op je mobiele telefoon.

Hierbij is wel een beperking. Het systeem kiest voor u de best beschikbare plaatsen uit. Natuurlijk geen probleem, maar let op wanneer u of iemand van u gezelschap niet goed te been is of in een rolstoel zit. Onze zaal heeft een tribune. die is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Het beste is een plek te vinden op rij 1 t/m 4

Mocht je slecht ter been zijn, ondersteuning van een rollator nodig hebben of gebonden zijn aan een rolstoel neem voor je besteld contact met ons op.

Dit kan via voorstelling@hetscheveningstoneel.nl 

LET OP: De rijen 1 t/m 4 zijn gelijkvloers.

De overige rijen bevinden zich op een tribune waarbij elke 2 rijen een stap van 20 cm hoog gemaakt moet worden.Rijen 5 t/m 12 zijn dus NIET toegankelijk voor mensen met een rollator of rolstoel. 

Wanneer je kaarten wilt ruilen neem contact op via voorstelling@hetscheveningstoneel.nl 

aan het ruilen van kaarten zijn kosten verbonden. te weten 1,50 euro per kaart. reden hiervoor is de extra administratiekosten. 

We sturen u een betaallink en na betaling zullen we de kaart(en) omruilen. Dit op basis van beschikbaarheid. We maken geen reserveringen. 

De kaarten die online gekocht zijn, zijn per e-mail verstuurd. In de mail heb je twee opties. 

  1. DOWNLOAD JE TICKET(S)/PDF. Na downloaden kun je ze printen en tonen aan onze gastdames
  2. TOON TICKET(S) op je Mobiele Telefoon/QR. Gebruik deze optie als je de kaarten wilt laten scannen vanaf je telefoon. LET OP: Zet je scherm helderheid hiervoor het liefst maximaal.

 

Tickets gekocht bij Studio Scheveningen zijn mogelijk voor u geprint.

Bij alle voorstellingen zijn gastdames/gastheren aanwezig die scannen bij binnenkomst u tickets en overhandigen een programmaboekje.